62e Prins Peelstrekels

MARK VAN KESSEL

Prins Mark II zwaait deze carnaval de scepter over het Peelstrekelrijk. De dertigjarige Mark van Kessel, met aan zijn zijde prinses Kristel, is de 62ste prins van De Peelstrekels. Het prinselijk paar heeft een prinsje, Jelle, geboren in december 2018.

Van Kessel is docent economie aan het Knippenbergcollege in Helmond. Hij staat vooral bekend om zijn hardlooptalent. Als lid van Atletiekvereniging Lopersgroep Deurne (AV-LGD) sleepte hij al diverse grote prijzen in de wacht. Zijn motto zal dan ook niemand verbazen: ‘Met carnaval is het de sport, dat het één groot feest wordt!’

Proclamatie Prins Mark II

Prins Mark, 30 jaar en helaas niet geboren, maar wel getogen aan de Helmondseweg in Deurne, zoon van Mart en Marion van Kessel, vierde zoon uit een groot mannengezin. Met broers Niek, Jorg, Koen en Stijn. Getrouwd met Kristel en trotse vader van ons prinsje Jelle; proclameer hierbij, onder toeziend oog van het bestuur van de Peelstrekels, de leden van de Raad van Elf, en alle aanwezige Peelstrekels en Peelstrekelinnekes de volgende elf geboden voor Carnaval 2020:

Ten eerste: Dat ik samen met prinses Kristel en ons prinsenkind Jelle zeer vereerd ben dat ik de 62e prins van het Peelstrekelrijk mag zijn.

Ten tweede: Dat wij er trots op mogen zijn dat wij prins Nico en prinses Anne op mogen volgen als prinsenpaar.

Ten derde: Met onze secondanten Twan en Stijn zal het iedere keer weer, van `s ochtends vroeg tot `s avonds laat, een groot gekkenhuis zijn.

Ten vierde: Dat we beloven om ook bij de bejaarden en zieken regelmatig de neus aan het venster te steken. Carnaval is een feest waar zij zeker niet mogen ontbreken.

Ten vijfde: Laten we er met de jeugd maar eens goed tegen aan gaan. Jong geleerd is oud gedaan!

Ten zesde: Met de carnaval ben ik wat minder vaak te vinden in het Zandbos, maar in die tijd gaan we in het Cultuurcentrum los.

Ten zevende: Eerste prins van de familie Van Kessel is een hele eer, daarom regelmatig een adje voor de sfeer!

Ten achtste: Even niet praten over Keynes en Smith, schoolzaken zijn tijdens de carnaval exit.

Ten negende: Na de mooie avonden die gaan komen op de eikus en/of een midnight snack om de kater te reduceren. Vooral het sausje op de Cheeseburger bij de Automatiek kan prinses Kristel wel waarderen.

Ten tiende: Hopelijk vieren zoveel mogelijk mensen het feest met de Peelstrekels mee, dan wordt deze carnaval meer dan oké!

Ten elfde: Dit ga ik doen onder het volgende motto: ‘’Met carnaval is het de sport, dat het één groot feest wordt!’’