Skip to content
Thijs I

Prins Thijs I: 64e prins der Peelstrekels

Prins Thijs I: 64e prins der Peelstrekels

Prins Thijs I mag dit jaar met de scepter zwaaien over het Peelstrekelrijk. De 29-jarige Thijs Matheij is de 64e prins van De Peelstrekels. In het dagelijks leven is hij leraar op OBS de Bron en aanvoerder van het vaandelteam van SV Deurne.

Thijs Matheij, geboren en getogen aan de andere kant van het spoor, is samen met tweelingzus Janne de kleinste van ouders Willy en Marian. Naast Janne heeft Thijs nog drie broers: Kiessy (32), Erwin (41) en Jeroen (42). Met deze grote familie groeide Thijs op aan de St. Jozefstraat in de gelijknamige St. Jozefparochie. Tot medio 2017 voetbalde Thijs ook bij SJVV. Hij heeft nog altijd warme herinneringen aan die club. ‘Samen met een fantastische groep jongens hebben we daar prachtige prestaties behaald’, blikt Thijs later terug. Daarna maakte hij de overstap naar SV Deurne. Daar is hij dit seizoen onder hoofdtrainer Frank Teeuwen benoemd tot aanvoerder. De blauw-witten staan momenteel eerste in de competitie met 16 punten uit 7 wedstrijden.

Het prinsenleven is hem niet helemaal onbekend; broer Erwin was in 2016 prins van de Heikneuters. ‘Prachtig om hem zo te mogen zien genieten en stiekem heb ik ervan gedroomd dit ook ooit mee te mogen maken’, aldus de kersverse prins van De Peelstrekels.

Saamhorigheid en ‘iedereen mag er zijn’ vind Thijs belangrijke speerpunten in het leven. Zijn motto is dan ook als volgt: ‘Na elk bal zal iedereen het beamen, carnaval in Deurne doen we samen!’.