Prins Nico en Prinses Anne!

Even voorstellen:

Vrijdag middag 8 juni ben ik op kantoor bezig met een tuinontwerp, de telefoon gaat: ‘Met Rob van Rijssel’. Ik dacht in een flits ‘leuk een daktuin ontwerpen, altijd uitdagend’. ‘Hoi Rob’. Maar niks werk, hij komt meteen ter zake. ‘Nico wil jij onze Prins carnaval 2019 worden?’

Eeuhm, oké, goedemiddag, even denken..

Van mijn stoel opgestaan buiten rondlopend probeer ik de goede woorden te vinden.

Leuk man, maar het overvalt me ook, wel een enorme eer, ik wil dit graag even met Anne bespreken. Na vele binnenpretjes, ‘Nee man waar beginnen we aan’ en ‘O man wat kunnen we hier samen met familie en vrienden een vet feest van maken’, volgt al snel ‘Ja we moeten het doen, hier kunnen we samen zo van genieten’.

Wat een eer! Heel trots dat ik de 61ste Prins van de Peelstrekels mag zijn. Maar mocht u nu denken wie is die jonge heer….ik stel ons graag even aan u voor.

Ik ben Nico Schrama 34 jaar en geboren en getogen in de Walsberg aan de Langstraat, zoon van Nico Schrama en Ans Arts, tweede zoon in de rij van 6 kinderen. Met broers Peter, Guus, Daan en Bob, en zus Maud vormen wij een groot gezin. Ons Pap en Mam zijn boerenbruidspaar geweest in het jaar 1997. Bij “Bloast Um OP” maakt ons pap al jaren muziek en ons mam staat al jaren op het podium tijdens Walsbergsbont. Dus de carnaval is ons niet vreemd.

Mijn vrouw Anne is ook in de Walsberg geboren en getogen, maar voor 2008 wisten we amper van elkaars bestaan. Dit komt niet omdat de Walsberg zo immens groot is maar omdat ik een paar jaartjes jonger ben, psst niet door vertellen. Anne Gloudemans 37 jaar dochter van Frans Gloudemans en Anneke Nooijen. Anne is samen met broer en zus Bas en Joska opgegroeid aan de Milhezerweg.

Samen hebben wij inmiddels drie lieve, knappe, leuke maar vooral goed luisterende dochters Robin 6 jaar, Nikki 5 jaar en Sam 3 jaar. Robin en Nikki gaan met veel plezier naar de Gerardusschool en zijn druk met turnen, zwemles en hockey. Sam speelt graag bij klavertje vier en is druk als poppenmoeder

Een echt meidenhuishouden dus met veel dansen, muziek en gek doen.

Sinds juli 2016 wonen en werken we op de Hemelrijkseweg waar we volop genieten van de rust, ruimte, de diertjes en het bos. Maar waar genoten wordt moet ook gewerkt worden.

Ik was niet echt een studiebol maar na de Gerardusschool ging ik op het fietske naar Horst het VMBO volgen en ik kreeg als het ware de smaak te pakken want na 4 jaar ging ik met de brommer naar de MAS in Roermond om de hoveniersopleiding te volgen, en aansluitend met de trein naar de HAS in Den Bosch. Na de opleiding begon ik direct thuis op het Hoveniersbedrijf van ons pap en mam, Hoveniersbedrijf De Linden. Inmiddels werk ik elke dag samen met een geweldig team om samen mooie projecten voor onze klanten te realiseren en te onderhouden.

Naast gezin en werk maak ik ook graag tijd vrij voor een potje voetbal op zaterdagmiddag op de Leeuwkensbroek of een wedstrijdje kijken in het PSV stadion of met vrienden in het café.

Tijdens de carnaval sta ik samen met secondant Marijn op het podium met Quatsja en de Bonte avonden in de Walsberg en proberen we met droge humor de mensen te laten lachen. Wij beleven er in ieder geval veel lol aan.

Ook Anne is ondernemend. Ze ondersteund mij waar het kan. Zij verzorgd de financiële administratie van het hoveniersbedrijf en is de manager van huize Schrama. Daarnaast is zij actief als penningmeester van de Oudervereniging van de Gerardusschool en zingt ze elke dinsdag bij Popkoor Skoor!

Hierbij heb ik jullie een kijkje gegeven in ons leventje,

Dus mensen kom samen vieren, we kunnen niet wachten, gas geven!

Groen is onze passie

Samen genieten, ons leven

Carnaval met iedereen, ons streven

Proclamatie Prins Nico I

Ik, Prins Nico I, 34 jaar en geboren en getogen in de Walsberg aan de Langstraat, zoon van Nico Schrama en Ans Arts, tweede zoon uit een groot gezin. Met broers Peter, Guus, Daan en Bob, en zus Maud. Getrouwd met prinses Anne en trotse vader van onze prinsesjes Robin, Nikki en Sam;

Proclameer hierbij, onder toeziend oog van het bestuur van de Peelstrekels, de leden van de Raad van Elf, en alle aanwezige Peelstrekels en Peelstrekelinnekes de volgende 11 geboden voor carnaval 2019:

Ten eerste

Dat ik samen met prinses Anne en onze prinsessen Robin, Nikki en Sam zeer vereert ben dat ik de 61ste prins van het peelstrekelrijk mag zijn.

Ten tweede

Dat wij er trots op zijn dat wij prins Sjors en prinses Elke op mogen volgen als prinsenpaar

Ten Derde

Met onze secondanten Peter en Marijn, zal het elke avond gezellig, dol, dwaas en kleurrijk zijn.

Ten Vierde

We beloven dat we aan de bejaarden en zieken zullen denken en hopelijk kunnen we ze wat plezier schenken.

Ten vijfde

Samen met de jeugd voorop zetten we Deurne op zijn kop.

Ten zesde

Deze tijd van het jaar geen werk in het groen, je kunt beter uw carnavalspak aan doen.

Ten zevende

Ge kunt wel een hele hoge hoed op hebbe, maar niet elke dikke kop past er een.

Ten achtste

Met Carnaval is er geen verschil tussen rang en stand, of mensen met veel of weinig verstand.

Ten negende

Dit wordt een feest waarvan we denken dat we regelmatig aan de bar moeten gaan tanken.

Ten Tiende

Alcohol en verkeer gaan niet samen dus als je gezopen hebt, ben een vent en blijf bij de vrouw waarop je op dat moment bent.

Ten elfde

Dat ik dit alles ga doen onder het volgende motto:

Groen is onze passie

Samen genieten, ons leven

Carnaval met iedereen, ons streven