Skip to content
SONY DSC

Optocht 2023: alle informatie die je moet weten

Aanstaande zondag trekt, na drie jaar, eindelijk weer de optocht door de straten van Deurne. In dit artikel lees je alle informatie die je moet weten.

De optocht begint zondag om 13.30 uur bij station Deurne. De route is via de Spoorlaan, Stationsstraat, Markt, Visser, Kruisstraat en eindigt bij de kruising Kerkstraat/Kruisstraat/Haageind.

Na de optocht vindt meteen de prijsuitreiking plaats van de kinderoptocht in Cultuurcentrum Deurne. Aansluitend is ook de prijsuitreiking voor de volwassenen.

De route van de carnavalsoptocht in Deurne.

Deelnemers van de optocht moeten hun optochtnummers komende vrijdag, 17 februari, ophalen tussen 17.00 en 18.00 uur bij Beijers Groente en Fruit aan de Stationsstraat in Deurne. De deelnemers zijn verder per mail geïnformeerd over verdere aanwijzingen m.b.t. het vertrek van de optocht.

Voor de wagens: Er mogen geen mensen op de wagen bij het transport van én naar de optocht. De gemeente Deurne controleert hier op. Tijdens de optocht is alcohol niet toegestaan.

Het opstellen gaat dit jaar iets anders dan andere jaren. Er wordt rondom het station opgesteld, dus zorg dat je wagen en/of attributen hier zijn. Je wordt opgevangen door onze vrijwilligers die je een plek toewijzen. Op de parkeerplaats van het station staat een foodtruck, zodat je de inwendige mens nog kunt versterken.

Klik hier voor het reglement van de optocht

Let op: het startbureau zit bij Het Perron (voorheen Turfke) net over het spoor. Mocht je vragen hebben of naar het toilet moeten, dan kun je hier terecht.

De Peelstrekels wenst iedereen ontzettend veel plezier voor, tijdens en na de optocht!