Back to the top
sony-dsc-3615

Optocht 2020

Welkom op de Optochtpagina.

Hier vind je alle laatste informatie over de optocht, Zoals het reglement en het inschrijfformulier. Mocht je vragen hebben, neem dan vooral contact op met optocht@peelstrekels.nl

Het motto voor deze optocht op 23 februari aanstaande is:

“Wat in het vat zit…”

Als je mee wil doen met de optocht en in je uitbeelding het motto gebruikt, maak je natuurlijk kans op de extra MOTTO prijs!

 

Klik hier voor het Inschrijfformulier

Klik hier voor het Reglement

Klik hier voor het laatste Nieuws, of op de items om meteen naar het gewenste artikel te gaan:

  • Nieuwe route
  • Inschrijving geopend
  • Publieksjury

InschrijfformulierJANEE


Onze optocht wordt in twee gedeelten gejureerd: De kinderoptocht en de volwassenenoptocht. U kunt uzelf inschrijven voor de kinderoptocht indien meer dan de helft van de deelnemers nog op de basisschool zit. Mocht dit niet het geval zijn, valt u onder de volwassenenoptocht.


KinderoptochtVolwassenen optocht


Onderstaand dient u alleen in te vullen als u deelneemt met een wagen

Nieuws

Nieuwe route

Stevige puzzel voor de Peelstrekels

Dat het Deurnese centrum af en toe best een beetje weg heeft van een bouwput is iedereen genoegzaam bekend. En ook dat het niet altijd even eenvoudig is van de ene naar de andere kant van het dorp te komen is de meeste Deurnenaren inmiddels duidelijk. Maar het wordt natuurlijk helemaal lastig als je ondanks al die opgebroken wegen toch nog een carnavalsoptocht wilt organiseren.

Carnavalsvereniging de Peelstrekels organiseert zo ongeveer al sinds mensenheugenis de optocht door Deurne op carnavalszondag. Dat is normaal al geen sinecure, maar dit jaar bleek dat helemaal een stevige uitdaging. Een behoorlijk stuk van de Stationsstraat, waarlangs normaliter de meeste toeschouwers de optocht bekijken, is op dit moment en ook gedurende het komende carnaval niet begaanbaar. Dit gegeven stelde de organiserende club natuurlijk voor een mega-probleem; het centrum van Deurne zit nou eenmaal niet zo in elkaar dat je zomaar een andere route kunt kiezen.

Daarbij kwam nog dat de Peelstrekels, na het wegvallen van Hotel Stationzicht als startpunt voor de organisatie, al uitstekende contacten opgebouwd had met de uitbater van Daily Deurne, de broodjeszaak en lunchroom in het stationsgebouw. Vorig jaar fungeerde dit bedrijf tot volle tevredenheid van de carnavalsvereniging voor de eerste keer als startlocatie. De Peelstrekels waren met name te spreken over de flexibele opstelling van de horecazaak; het is immers geen peulenschil in een niet al te grote ruimte zomaar even gastvrijheid te bieden aan een hectische organisatie en honderden enthousiaste optochtdeelnemers. De nadrukkelijke bedoeling van beide partijen was dan ook deze samenwerking verder uit te bouwen. Jammer genoeg bleek dat voor dit jaar dus onmogelijk; de inmiddels traditionele start van de route van de carnavalsoptocht aan het station bleek door de afgesloten wegen niet haalbaar.

Er restte de carnavals stichting niet veel anders dan een volledig andere route te kiezen. De randvoorwaarden daarvoor waren van meet af aan duidelijk. Uiteraard moest de markt aangedaan worden en het bejaardenhuis mocht nadrukkelijk niet in de route ontbreken. Ook de eisen die gesteld werden aan de startlocatie waren niet mals. Vooral moest er voldoende ruimte zijn de deelnemers -en in het bijzonder die van de kinderoptocht- veilig op te stellen en verder was een locatie met horeca- en toiletvoorzieningen een must. Verder mocht het uit veiligheidsoverwegingen niet zo zijn dat door het opstellen van de optocht het Deurnese centrum volledig onbereikbaar zou zijn voor eventuele hulpdiensten.

Het bleek dus inderdaad een heel gepuzzel maar ze kwamen er toch uit, de Peelstrekels. De Deurnese carnavalsoptocht start dit jaar op zondag 23 februari om half twee precies bij het Laco Sportcentrum aan de Molenstraat, in Deurne nog steeds beter bekend als zwembad de Wiemel. Vandaar trekt de stoet via de splinternieuwe rotonde over de dan weer volledig begaanbare Europastraat en door de Molenlaan en volgt vanaf daar de route van voorgaande jaren in omgekeerde richting. De optocht wordt ontbonden op het kruispunt Stationsstraat/Heuvelstraat. De prijsuitreiking is daarna in het CCD. Uiteraard zal het zowel voor deelnemers als toeschouwers even wennen worden, maar de optochtcommissie van de Peelstrekels denkt met deze wijziging in ieder geval dit carnavalsjaar hun zaakjes voor mekaar te hebben.

In beeld ziet de route er als volgt uit:

 

 

 

 

 

C.S. de Peelstrekels 2018/2019