Nog 15 nachtjes slapen…

Nog maar 15 nachtjes slapen en dan is het carnaval! Want in tegenstelling tot vele andere dorpen en steden, begint de carnaval bij ons eigenlijk al een beetje op vrijdag. Het mooie evenement Kommer & Kwijl laat de carnaval meteen bruisend starten op vrijdag!

Prins Sjors en zijn gevolg hebben het ook voorafgaand aan de carnaval al gezellig druk! Zoals je op deze site hebt kunnen lezen zijn er al verschillende activiteiten geweest en ook de komende dagen is er nog een druk programma, zoals te lezen in dit bericht.

Maar wat doen de Peelstrekels nou zoal tíjdens de carnaval? We hebben een behoorlijk druk programma!

Op vrijdag beginnen we met de scholenbezoeken, we bezoeken dan verschillende basisscholen in Deurne, vervolgens gaan we na een goede lunch naar de optocht van Het Rijtven kijken. ’s Avonds gaan we eerst naar de receptie van De Dorstvlegels om vervolgens in het CCD aan te sluiten bij Kommer en Kwijl 2018.

Op zaterdag begint de carnaval écht, tijdens de kick-off in Plein Vijf. Onder leiding van Krek Goe zal er geproost worden op de carnaval om vervolgens op De Markt de sleutel van het Peelstrekelrijk af te gaan halen bij de burgemeester. Dit doen we samen met alle carnavalsverenigingen van de gemeente Deurne. Een gezellige drukte op De Markt met al deze verenigingen! Deze activiteit gaat dan ook over in het Kapellenfestival, waar de Prinsen voorop zullen lopen in de polonaise. Kleed je lekker warm aan, want dit feest mag je niet missen! ’s Avond gaan we eerst naar de receptie van De Heikneuters om daarna verschillende bezoeken te brengen aan de kroegen in Deurne. We sluiten af in Plein Vijf bij ‘T is goe dè ge’r bent, m.m.v De Hosbengels!

Zondag is het vroeg dag! Om 9.30 uur begint de carnavalsmis in de Sint-Willibrorduskerk. Na een snelle lunch is het tijd om de Prinsenwagen te gaan bezetten. Nadat eerst de complete optocht aan onze Prins voorbijtrekt, sluit de Prinsenwagen uiteraard aan. Een paar gezellige uurtje op de Prinsenwagen, vol met zwaaien, snoep gooien en dansen! Schrijf je hier in om mee te lopen of kom gezellig kijken. Na afloop van de optocht zullen we op De Markt aanwezig zijn voor ‘Carnaval op de Mert’. Hier zullen de prijsuitreikingen en de trekking van de loterij tevens plaatsvinden. ’s Avonds worden er weer verschillende kroegen aan gedaan, tot in de late uurtjes…

Maandag start de Prins met een heerlijk brunch van Rozen Mondeg om vervolgens met de gehele aanhang van Rozen Mondeg naar De Markt te vertrekken waar de nieuwe Prins(es) Rozen Mondeg bekend gemaakt zal worden. Er worden die middag, samen met Rozen Mondeg, verschillende kroegen aangedaan en ook het Rijtven wordt door De Peelstrekels bezocht. ’s Avonds gaan we er nog flink tegenaan tijdens ‘Deurne zingt mee’ in het CCD.

Dinsdagochtend gaan we gezellig feesten met de allerkleinsten op het Ukkepukkebal. Aansluitend op het Ukkepukkebal eten we in het CCD hanenbillen en krentenmik tijdens de Carnavaleske liederentafel. Zing gezellig mee! Tevens bezoeken we dinsdag de Ere-Hosbengel. Maar deze dag staat ook een beetje in het teken van afscheid nemen. We nemen afscheid van De Strikkelkes, het Prinsenpaar eet hun laatste avondmaal, feesten nog één keer als Prinsenpaar tijdens het Carnavalsbal in Plein vijf, steken om 00.00 uur de pop in brand op De Markt en sluiten dan gezellig af met ‘Op d’n ei’ bij Plein Vijf.

Phoe! Een druk programma, met als doel om héél Deurne mee te laten genieten van de carnaval en ons geweldige Prinsenpaar. Sluit gezellig aan en feest mee! Voor de precieze tijden kijk je in onze agenda.

sony-dsc-947
SONY DSC