Skip to content
QUATSJA_PEELSTREKELS_20230204-17

Muzikale avond vol vermaak bij Quatsja! in Cultuurcentrum Deurne

Muzikale avond vol vermaak bij Quatsja! in Cultuurcentrum Deurne

Afgelopen zaterdag vond de eerste avond van Quatsja! plaats in een uitverkocht, Cultuurcentrum Deurne. Het was een avond vol topamusement, waarbij de sfeer in de zaal de hele avond goed aanwezig was.

De avond begon met optredens van de dansmarietjes en De Raad van Elf, waarbij ze hun nieuwe nummer ‘Weet Je Wat Jij Kan?!’ aan het publiek lieten horen. Daarna mocht het Walsbergse duo Ans & Lies het podium van Quatsja! betreden. Opgevolgd door een andere Walsberger; Marcel Louwers. Voor Louwers, die als Deurnese Messias het volk meenam in zijn eucharistieviering, was het overigens zijn debuut.

Marcel Louwers maakte als Deurnese Messias zijn debuut als tonprater. © Kevin Senders / KEV.

Bruiloft van Willem en Sletlana

Na de eerste vier Deurnese acts, was het de beurt aan Boy Jansen uit Budel. Hij was in het Cultuurcentrum getuige van de bruiloft van vriend Willem en de Poolse Sletlana. Jansen moest na de bruiloft van Willem en Sletlana snel door naar Helmond. De tonprater stond namelijk in de finale van het Keiebijters Kletstoernooi.

De Prinsengarde van De Peelstrekels liet vervolgens de zaal meezingen met drie nummers over Deurne, toen Jasper van Gerwen klaar stond om te vertellen over zijn deelname bij het Nederlands Kampioenschap ‘Mens Erger Je Niet!’. Van Gerwen vertelde over de spelletjes die ze vroegere thuis altijd deden, over de weg naar het toernooi toe en de uiteindelijk eindstrijd.

Jasper van Gerwen, afkomstig uit Hilvarenbeek, neemt het publiek mee met het verhaal over zijn deelname bij het NK ‘Mens Erger Je Niet!’ © Kevin Senders / KEV.

Van Binsbergen Trio: het hoogtepunt van de avond

Hoogtepunt van de avond was Van Binsbergen Trio. Vier extreem-langstudeerders uit Groningen, geroyeerd door Vindicat maar nog altijd lid van het Van Binsbergen Dispuut. Smartlappen, Nederlandstalige meezingers, maar ook Engelse classics, Duitse schlagers en Franse chansons. Vanalles kwam voorbij in het repertoire van Van Binsbergen Trio.

De avond werd afgesloten met muziek van Kuub. Ook het vijfkoppige cabaretgroep wist hun enthousiasme over te brengen aan de zaal. Vooral bij een Nederlandse cover van Bella Ciao ging het publiek los.

Van Binsbergen Trio was het hoogtepunt van de avond bij Quatsja! © Kevin Senders / KEV.

Wil je ‘n avondje komen lachen?

Komende zaterdag vindt de tweede avond van Quatsja! plaats. De deuren van Cultuurcentrum Deurne openen om 19.00 uur. Er zijn nog een enkele retour gekomen kaarten beschikbaar op de tribune en de bierbanken. Wil je ‘n avondje lachen? De kaarten zijn te bestellen via Nico Jacobs (tel. 06-51381925).