Skip to content
IMG_2728

Hoe Prins Thijs I de 64e prins van De Peelstrekels werd

Hoe Prins Thijs I de 64e prins van De Peelstrekels werd

Thijs Matheij werd gisterenmiddag tijdens de prinsonthulling uitgeroepen tot 64e prins van De Peelstrekels. ‘The day after’ blikken we met de Deurnenaar terug op het avontuur tot dusver.

Thijs is 29 jaar oud en geboren en getogen in de Sint Jozef-parochie. ‘Mijn ‘dubbele’ wieg stond in de St. Jozefstraat. Hier lag ik samen met mijn tweelingzus Janne in. Wij zijn nummertje vier en vijf van ouders Willy en Marian’. Vader Willy is volgens Thijs vooral bekend als postbode, scheidsrechter en fanatieke zeveraar. Moeder Marian staat bekend om haar aanstekelijke lach (hoeeewooeew) en haar heerlijke kookkunsten. Na zijn middelbare schooltijd veranderde er veel voor Thijs. ‘Mijn ouders gingen scheiden en ik verhuisde met mijn moeder mee richting het centrum van Deurne. Hier ben ik nooit meer weggegaan’.

‘Houden ze mij voor de gek? Waarom ik?’

Prins Thijs I

Eind juni van dit jaar werd Thijs door voorzitter Rob van Rijssel gevraagd om prins te worden van De Peelstrekels. ‘Ik kreeg een appje met de vraag wanneer hij mij kon bellen. Het zou over SV Deurne gaan.’ Onderweg naar het vaccinatiecentrum in Oostrum belde de twee uiteindelijk met elkaar. ‘Rob zei nog dat het prikje niet teveel zou voorstellen en dat ik er nauwelijks last van zou hebben. Dat was een mooie geruststelling, maar daarna viel hij met de deur in huis. Ik zal de rest van het gesprek jullie besparen..’

‘Mijn eerste gedachte was: ‘Wat was dit? Ga ik dit echt doen? Houden ze mij voor de gek? Waarom ik?’. Na een paar nachtjes slapen gaat Thijs persoonlijk met Rob in gesprek. Hij maakte hem enthousiast voor een ‘fantastisch avontuur’. Dat avontuur wil Thijs uiteindelijk aan gaan.

Saamhorigheid en ‘iedereen mag er zijn’ vind Thijs belangrijke speerpunten in het leven. Zijn motto is dan ook als volgt: ‘Na elk bal zal iedereen het beamen, carnaval in Deurne doen we samen!’.