Skip to content
IMG_3510

‘Hier In Het Zuiden’ wint publieksprijs bij Beste Brabantse Carnavalskraker

‘Hier In Het Zuiden’ wint publieksprijs bij Beste Brabantse Carnavalskraker

Onze zingende raadsleden hebben bij De Beste Brabantse Carnavalskraker dit jaar de publieksprijs gewonnen. De jaarlijkse Brabantse carnavalskrakerverkiezing wordt georganiseerd door BN DeStem, het Brabants Dagblad en het Eindhovens Dagblad.

Vorig jaar won De Raad van Elf met ‘Feesten Doen We Overal’ al de Brabanste Carnavalskraker 2021. Dat lukte dit jaar uiteindelijk niet. De driekoppige jury koos dit jaar voor De Tappers met ‘Broodje Balkan’.

Toch kregen Mario van Cuijk, Rene van Cuijk, Mark Joosten, Mark Mastbroek, Marcel van Zwam en Frank Boerenkamps een mooi jurycommentaar mee naar huis: ‘Hier In Het Zuiden is een nummer dat volgens de jury een ‘trots op Brabant’-gevoel opwekt, vanuit Deurne. De winnaar van vorig jaar laat hiermee zien gewoon weer opnieuw een potentiële hit neer te kunnen zetten. Het deint lekker mee, de kleine ode aan Guus Meeuwis kon de jury ook waarderen en het is bovendien een echte meezinger.’

In totaal werd er 5.354 keer gestemd door het publiek dit jaar, waarvan maar liefst 3.244 stemmen naar De Raad van Elf gingen.