Skip to content
DNAFTRAP_2022-067

D’n Aftrap: carnaval in het Peelstrekelrijk is begonnen

D’n Aftrap: carnaval in het Peelstrekelrijk is begonnen

Zaterdag 12 november is het nieuwe carnavalsseizoen in het Peelstrekelrijk afgetrapt. Normaal gesproken wordt dan bekend wie de scepter mag zwaaien tijdens carnaval. Dit keer was er een feestavond samen met Prins Thijs I en diverse artiesten.

Bij aankomst in het Cultuurcentrum hing het grote spandoek al aan de balustrade van het balkon: ‘Residentie CS De Peelstrekels’. Een mooi aanzicht dat we enorm gemist hebben.

Om 20.30 uur was het tijd voor het nieuws dat we een tijdje geleden al brachten: de voorzitterswissel. Tijdens een mooie speech van vorst Ivan werd het voorzittersstokje door aftredend voorzitter Rob van Rijssel overgedragen aan de nieuwe voorzitter Marcel van Zwam. Woorden van dank en succes passeerden en deze gebeurtenis mocht rekenen op een enorm applaus en werd er links en rechts een klein traantje weggepinkt.

Rob van Rijssel neemt afscheid als voorzitter van De Peelstrekels

Onder leiding van de prinsengarde werd Prins Thijs 1 daarna binnengeleid in de onthullingskist en op het podium sprak hij alle aanwezigen toe met de boodschap dat we er een fantastisch carnavalsfeest van gaan maken, samen in het Peelstrekelrijk. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om zijn proclamatie voor te lezen voor het publiek. Ook vanuit de prinsengarde volgden mooie woorden gericht aan Prins Thijs 1 als de 64e én 65e Prins der Peelstrekels.

En toen werd het programma even onderbroken voor een verrassing. Burgemeester Greet Buter was in de zaal voor een bijzondere gelegenheid. Inmiddels ex-voorzitter Rob van Rijssel kreeg de Vetlirre Medallie 2023 voor zijn bewezen diensten voor de Peelstrekels. Blijdschap, emotie en dankbaarheid straalden van het podium. Een zeer verdiende onderscheiding op aandragen van het bestuur van de Peelstrekels, waar Rob de basis voor is geweest en als algemeen bestuurslid deel van zal blijven uitmaken.

Aftredend-voorzitter Rob van Rijssel krijgt de Vetlirre Medallie uitgereikt.

Ondertussen stond ook de eerste artiest klaar: Geen Stempel! Volop meezingen en ook ‘De Brugwachter’ kon rekenen op de gouden kelen uit de zaal. Het aanstekelijke ‘Oooohohohooooo jalaalaalaalalaaaaa’ klonk uit volle borst en vele meezingers volgden.

Tijd voor een verrassing van onze prins. Waar hij zijn avontuur als prins als vrijgezel begon, wist hij ons te vertellen dat de zaken zijn veranderd. Om 23.11 uur kwam zijn vriendin Anne Raaijmakers op het podium en werd zij gepresenteerd als prinses Anne. Meteen werd er aangehaakt door De Havenzangers en zij zetten het feest voort met de langste polonaise van de avond.

(vlnr): Prins Thijs I, secondant Daan, secondant Sjors en Prinses Anne

Om middernacht betraden enkele Peelstrekels het podium om als De Raad Van Elf op te treden om daar het volledige repertoire van inmiddels vier carnavalsnummers te brengen. De nieuwe meezinger ‘Weet Je Wat Jij Kan’ werd voor het eerst gezongen en zal later dit jaar officieel uitgebracht worden.

Het feest ging door en het was nog lang onrustig in Deurne. We kijken terug op een geslaagde aftrap van carnaval in het Peelstrekelrijk en hopen bij onze andere activiteiten ook weer op ieders enthousiasme te mogen rekenen.

Volgende activiteit: Zingo! op 18 november