Dit was carnaval(sdinsdag) 2018…

De carnaval zit er op….Carnaval 2018 is klaar. Wat wás het een geweldige carnaval. Namens Prins Sjors l en Prinses Elke ontzettend bedankt voor deze onvergetelijke tijd! Ze hebben met volle teugen genoten, mede dankzij jullie! BEDANKT!

Gister, carnavalsdinsdag, stond voor een groot gedeelte in het teken van afscheid, maar we deden ook andere dingen:

Natuurlijk begonnen we traditiegetrouw met het Ukkepukkebal. Een gezellige ochtend voor de allerkleinste carnavalsvierders van Deurne.

Daarop aansluitend bezochten we een nieuw evenement: de liederentafel in het CCD, waar de mooie traditie van Hannebillen en Krentemik in ere werd gehouden. Een gezellig muzikaal evenement!

Aansluitend op dit evenement namen we afscheid van de Strikkelkes. De jeugd van de Peelstrekels heeft een geweldige tijd gehad. Er zijn nieuwe vriendschappen gesloten en geweldige dagen meegemaakt door hen.

Ondertussen werd de Ere-Hosbengel bekend gemaakt: Jochem Aarts. Jochem verricht al jarenlang hand- en spandiensten voor de Hosbengels. Hij heeft deze titel dan ook dik verdiend! Natuurlijk zijn de Peelstrekels Jochem gaan feliciteren!

Daarna zijn we begonnen aan het laatste avondmaal van ons prinsenpaar, waar we ook afscheid namen van een aantal raadsleden en hun partners. Tevens namen we afscheid van ons bestuurslid Petro Leijsten en zijn partner Anja. Een emotioneel moment voor hen, want ze zijn allen jarenlang actief geweest voor de Peelstrekels.

Ook de Snappie werd uitgereikt. Een onderscheiding voor iemand die de carnaval snapt: Adjudant Jac Goossens! Gefeliciteerd Jac!

Natuurlijk werd er ook afscheid genomen van en door ons prinsenpaar en dit hebben we aansluitend op dit diner nog eens dunnetjes over gedaan. Waar er tijdens het laatste avondmaal mooie woorden werden gesproken de Voorzitter Rob van Rijssel en Prins Sjors, werd in Plein Vijf het dak er af gespeeld door de Hosbengels voor ons mooie Prinsenpaar. Een geweldige avond vol mooie tradities! Om 00.00 uur vertrok het gehele gezelschap naar buiten voor het ‘aftuigen’ van de Prins en het popverbranden.

En toen was het echt gedaan! Tijdens het eten van eitjes werd er nog even nagepraat over Carnaval 2018. Een geweldige carnaval waar Prins Sjors l en Prinses Elke super enthousiast en vol overgave voorop zijn gegaan! Mooi, enthousiast, sociaal, muzikaal Prinsenpaar….bedankt!